Spirelli by Alexander Punte

Sinds 1995 is Alexander Punte bezig met zijn eigen handgemaakte sieradenlijn. Spirelli is hier in 2006 bijgekomen. Kenmerkend aan de Spirelli sieraden zijn de gebruikte kleuren in combinatie met het gebruik van het materiaal. Elk sieraad is handgemaakt en uniek. Dit omdat de sieraden vanuit de draad ontworpen worden. In alle sieraden zijn daarom kleine verschillen te zien. De collectie bestaat uit ringen, armbanden, kettingen, hangers en oorbellen.

Wat Spirelli nog unieker maakt is dat de sieraden aan te passen zijn naar elke persoonlijke gelegenheid. Dit komt door het gebruik van inzetringen, diamanten, edelstenen en parels. Deze zijn namelijk aan te passen. En hierdoor geeft u hetzelfde sieraad telkens weer een nieuwe twist.

Inspiratie voor de sieraden haalt Alexander uit van alles. Tijdens het eten van een bord spaghetti in Italië, borrelde opeens de inspiratie op voor zijn eigen sieradenlijn. De vormen van spaghetti zijn dan ook duidelijk terug te vinden in de collectie. Maar ook de naam Spirelli is afgeleid van het Italiaanse gerecht. Sindsdien was een bord spaghetti nooit meer hetzelfde voor Alexander.